Hírek / Akciók

Prémium vékonytésztás kemencében sült pizzáink Budapest

A pizza története az ókorban kezdődik, amikor a különböző ősi kultúrák tésztalapokat készítettek többféle feltétellel.

A kemencében sült pizza egyik előfutára valószínűleg a focaccia volt, ami egy lapos kenyér, fokhagymás ízesítéssel, amelyet a rómaiak panis focaciusnak ismertek. A 18. század végére a nápolyi körzet szegényeinek szokássá vált, hogy paradicsomot tettek az élesztőalapú kenyerükhöz, és így alakult ki a mai pizza, ami akkor még helyi különlegességként szerepelt. Nápoly látogatói a város szegényebb területeire is elmerészkedtek, hogy kipróbálják a helyi kemencés prémium pizza specialitást.

A pizza a második világháború után már külföldön is ismertté vált, az Olaszországban állomásozó, szövetséges katonák által, és elterjedt egész Európában, sőt Amerikában is népszerű lett.

Az 1984-ben alapított Verace Pizza Napoletana Egyesület határozta meg a nagyon konkrét szabályokat, amelyeket be kell tartani egy autentikus nápolyi pizza elkészítésében. Ezek között szerepel, hogy a pizza alapot kézzel kell gyúrni, és azt nem szabad sodrófával vagy más tárggyal nyújtani, és hogy a pizza átmérője nem haladhatja meg a 35 centimétert, illetve a középpontban maximum 1 cm vastag lehet a pizza tésztája.

Ma már elképzelhetetlen egy igazi olasz étterem a fenséges prémium kemencés, vékonytésztás pizzák nélkül.

A Corner’s Prémium Kemencés Vékonytésztás pizzák igyekeznek tartani az eredet receptet. Könnyed, leheletvékony, ropogós tészta, friss alapanyagokból készülnek, házi pizzaszósszal, sajt, ha van rajta, csak alulra kerülhet, és fantasztikus pizza feltétekkel.

De szabályok ide vagy oda, mindenki máshogy imádja pizzát: kereken, négyzet formában, vastagon, vékonyan, sok feltéttel, vagy kevéssel, csak ehessünk belőle 😊

Prémium kemencében sült vékonytésztás pizzáink Budapest

Te kóstoltad már valamelyiket?

További bejegyzések